TO Prijestonice Cetinje: Obilježene i mapirane kulturno - istorijske znamenitosti u gradu
Card image

Turistička organizacija Prijestonice Cetinje realizovala je projekat pod nazivom "Turističko obilježavanje kulturnih dobara", u saradnji sa Ministarstvom kulture.

 

Jedan od glavnih ciljeva projekta je, prema riječima direktora TO Prijestonice Cetinje, Oskara Hutera, obilježavanje i mapiranje kulturno-istorijskih znamenitosti na gradskom području.

 

Obilježavanje prepoznatljivim turističkim simbolima i natpisima u skladu sa propisanim standardima smo brojnim turistima ali i svim posjetiocima olakšali pristup i dostupnost istih. Ovim projektom će biti obuhvaćena i sanacija info tabli nekadašnjeg projekta “Tematske staze” oštećenih usled vremenskih nepogoda ali i oštećenja uzrokovanih ljudskim faktorom. Jedan od projekata koji možemo najaviti u susret narednoj turističkoj sezoni, a takođe je plod uspješne saradnje Ministarstva kulture i Turističke organizacije Prijestonice Cetinje je nabavka bicikala na električni pogon. Ova vrsta bicikala nudi sve pogodnosti tradicionalnih bicikala ali i brojne prednosti za ljude svih životnih dobi i fizičkih sposobnosti. Njihovom upotrebom se olakšava pristupačnost svim kulturno-istorijskim znamenitostima, promovišu se zdravi stilovi života i utiče na smanjenje zagađenja životne sredine – kazao je Huter.

 

Izvor: RTV Cetinje




29.09.2019

Prijava