Prijestonica Cetinje: Poziv za dostavljanje prijedloga za godišnji Plan razvoja grada (2022)
Card image

Prijestonica Cetinje raspisala je danas javni poziv za dostavljanje prijedloga za program razvoja Prijestonice Cetinje za 2022. godinu.

 

Prijedloge do 26. jula mogu dostavljati građani, naučna i stručna javnost, organi lokalne uprave, javne službe čiji je osnivač Prijestonica, mjesne zajednice sa teritorije Prijestonice, državni organi, jedinice lokalne samouprave, strukovna udruženja, nevladine organizacije, međunarodne organizacije, političke partije koje djeluju u lokalnom parlamentu, mediji i sve druge zainteresovane organizacije i zajednice.

 

Prijedlozi se podnose Sekretarijatu za investicije i održivi razvoj, Ulica Baja Pivljanina br. 2, Cetinje. Javni poziv biće objavljen na internet stranici Prijestonice Cetinje www.cetinje.me, kao i na oglasnoj tabli. Biće upućen i Lokalnom javnom emiteru RTV Cetinje na objavljivanje. Dodatne informacije mogu se dobiti u nadležnom Sekretarijatu, putem e-mail-a sekretarijat.ior@cetinje.me ili putem telefona na broj 041 232 341.

 

Osnov za izradu i donošenje godišnjeg programa razvoja Prijestonice definisan je Zakonom o Prijestonici i Strateškim planom razvoja Prijestonice Cetinje za period 2020-2024.godinu.

 

Za potrebe razvoja Prijestonice, u budžetu Crne Gore bezbjeđuju se sredstva u iznosu od 1% projektovane vrijednosti tekućeg budžeta za svaku fiskalnu godinu. Sredstvima u visini od 0,6% projektovane vrijednosti tekućeg budžeta Crne Gore, finansiraju se projekti koji doprinose otvaranju novih radnih mjesta, razvojni i infrastrukturni projekti, projekti očuvanja kulturno istorijskog i prirodnog nasljeđa, za valorizaciju turističkih potencijala, projekti od javnog interesa koji se realizuju po modelu javno-privatnog partnerstva ili drugog oblika partnerstva, kao i ostali projekti od značaja za razvoj Prijestonice.

 

Javna rasprava o podnesenim prijedlozima biće organizovana 28. jula 2021. godine u sali Skupštine Prijestonice Cetinje, sa početkom u 9 časova.

 

Izvor: RTV Cetinje
05.07.2021

Prijava